Sagt om «En psykiatrisk epidemi»

«En av de mest foruroligende og betydningsfulle journalistisk undersøkende bøker jeg har lest på lenge. Kanskje noensinne.»
John Horgan, Scientific American

«Kartlegger omdiskutert [faglig] omr.de som en gripende kriminalroman.»
Time

«[Whitakers] argumentasjon er troverdig og bygger konsekvent på evidens … en provoserende, men konsistent fremstilling med et overraskende intellektuelt budskap, som avleveres med en vitalitet som om det var en roman. Whitaker leverer en knusende kritikk, samtidig som han forblir optimistisk i denne oppslukende, skremmende og overbevisende boka.»
New Scientist

«… solid og evidensbasert. Skal psykiatrien kunne fremstå som troverdig, må den gå i dialog med de vitenskapelige argumentene som ligger til grunn for denne overbevisende og velskrevne boka.»
David Healey, professor i psykiatri, ved Cardiff University.
Forfatter av blant annet The antidepressant Era og Let them Eat Prozac

«Den mest alarmerende boka jeg har lest på mange år. Den er verken polemisk eller ideologisk vinklet. Whitaker bygger sin sak slik en aktor gjør i en straffesak.»
Carl Elliott, MD, PhD, professor ved Center for Bioethics, University of Minnesota.
Forfatter av boka «Better than well»

«Den viktigste boka om psykiatri i vår generasjon.»
Huffington Post

«Omfattende og meget leseverdig… vil helt sikkert fremprovosere sinte reaksjoner, spesielt fra dem innenfor psykiatrien.»
Salon

«Ta alt du vet om psykiatri og snu det på hodet. Da forstår du hva Whitaker kom fram til.»
examiner.com (Portland)

Whitaker skjærer rett gjennom forfeilet forskning, grådighet og regelrett løgn for å avdekke at medisinene som har blitt hyllet som kur for psykiske lidelser isteden forverrer disse over tid.
Daniel Dorman, Assistant Clinical Professor of Psychiatry ved UCLA School of Medicine
og forfatter av Dantes Cure: A journey Out of Madness

Av og til dukker det opp en bok som avdekker et stort svik. Whitaker har skrevet en slik bok. Samvittighetsfullt skrevet i en overbevisende og udramatisk stil, river denne boka i stykker mytene som er spunnet rundt dages psykiatriske legemidler.»
Nils Bruzelius, tidligere vitenskapsredaktør for Boston Globe og Washington Post

En knusende kritikk… en dag vil vi se tilbake på måtenmvi i dag tenker om og behandler psykiske lidelser, og undre oss over om vi alle var helt sprø. En psykiatrisk epidemi burde leses av både pasienter og behandlere.
Shannon Brownlee, Senior Research Fellow ved New America Foundation
og forfatter av boka Overtreated